Terwijl we de heuvel afliepen naar de blaffende honden toe, werd een van onze zonen bang. Heel bang voor een grijpgrage enthousiaste waakhonden. Zo bang dat hij begon te huilen. ‘Mos ki frike’ wat betekent ‘wees niet bang’ zei ik tegen hem. Gelukkig bedaarde hij wat, bleven de honden op een afstand en konden we verder lopen. 

Nachtje weg
Bang zijn, ik ben het niet snel, maar met een nachtje wildkamperen ken ik angstige momenten. Terwijl mijn zoon heerlijk ligt te ronken naast me, heb ik angst voor wilde dieren, het omslaande weer of mensen met een verkeerde bedoeling. Die nacht is vaak kort en het minst leuk. Toch staan de nachtjes weg ook deze zomer op het programma, zodat ik niet wegkijk, maar mijn angst kan overwinnen.

Leesvoer ’s ochtends
Angst kan een negatief element in je leven zijn, net zoals een scheiding, trauma of pesten. Je hebt dan oppepper(s) nodig om er over heen te komen. Heel veel oppeppers en inspirerende en bemoedigende teksten passages, spannende angst overwinnende verhalen én quotes, staan in een boek wat ik ’s ochtends lees, de Bijbel.

Power to the mama’s
Sinds kort leest Francien de weblog ‘power to the mama’s‘. Stukjes geschreven door een mama Daniële die andere vrouwen dagelijks wil bemoedigen en kracht wil geven uit hetzelfde dikke boek. Fran(ien leest het graag en krijgt elke morgen een ‘pep-talk’. Een nieuw jasje, een krachtige blog gebaseerd op een tekst of verhaal van duizenden jaren oud.

Negativiteit achter je laten
Ik geloof dat dit boek je een beter leven wil geven en negatieve dingen kan overwinnen. Dat je niet bang hoeft te zijn en samen met God over muren kan springen, dat je een negatieve ervaring kan hebben, maar dat je daar op een goede gezonde manier mee om mag gaan en er herstel en genezing kan zijn. Dat heeft God voor ogen, voor jou en mij met ‘pep-teksten’ uit de Bijbel. Net zoals het couplet aangeeft: God heeft alle macht, meer dan jij ooit dacht. Ooh ho, die power is mijn kracht.

Bewaren