Ik was al een beetje manusje van alles, maar sinds vandaag ben ik gestart om gastlessen te geven aan mijn derde zoontje van 6,5 jaar. Hij is erg watervrij en heeft er erg naar uitgekeken om zwemles te krijgen van papa.
Officieel ben ik ook zweminstructeur en heb vijftien jaar geleden daarvoor het papiertje gehaald. Ben blij dat ik er nu ook echt iets mee kan doen, hoewel ik vast veel vergeten ben. De lessen vinden plaats in een lux hotel die het zwembad van 5 x 15 meter ook verhuurd aan ons.

Nadeel voor de leerling is dat zijn concentratie iets minder is vanwege de televisies rond het water. De eerste les was een groot succes; het aanraken van de bodem, springen en duiken in het water, blijven drijven met als toetje een kwartiertje zweten in de sauna. De volgende keer neem ik een voorleesboekje mee. Ik hoop dat ie snel kan zwemmen, in ieder geval voor de zomer.