Hoewel het ook hier voorjaarsakantie is, was het gisteren een beetje hectisch in huizeph:

1) ’s ochtends zag ik vanuit het raam een driewieler staan met mest. Navraag leverde op dat het 2 m3 was, die kon ik wel mooi gebruiken tijdens het omspitten van de tuin.
2) Want onze grasmat/tuin is prut. De buren hadden verschillende keren fikkie gestookt en het speelgras bestond voornamelijk uit klaver en kale plekken. Gisterochtend ging ik op de bonnefooi op zoek naar een tweewielige tractortje, vond die en vader zoon zou ’s middags al kunnen ploegen (4 uur werk, inclusief mest mixen en een gratis stank).
3) Weken geleden vroeg ik een lasser om een schuif te maken op de poort. Uiteraard kwam hij nu op hetzelfde moment de schuif bevestigen met z’n lasapparaat (zonder lasbril)…
4) Ondertussen ontdekten we dat de buurvrouw verbolgenwas vanwege een grapje die ik drie weken geleden maakte. Er was namelijk een kip over de muur gevlogen (en niet meer teruggekomen) en grapte dat zij em gevangen en opgegeten hadden. Ik was me van geen kwaad bewust maar heb het rechtgezet en heb mijn excuses aangeboden aan haar. (Sorry zeggen, kennen ze hier niet echt)
5) Francien had ondertussen een grote lenteschoonmaak (17 graden gister) gedaan in huis. (niet echt handig in combinatie met de omgeploegde en bemeste tuin)

Daarnaast kunnen afgesproken prijzen nog best wijzigen, hadden we een straathond op kennismakings-bezoek, een vergadering, Silas een carnavalsfeest, beide taallessen, een brainstorm, overdracht van het huis en ben ik bezig met een gast tourisme college. Die mag ik binnenkort verzorgen op de universiteit..

Leuk hoor vakantie 😉