We zijn op zoek naar LEGO. In een land waar lego vrijwel onbekend is, zijn we overtuigd van de toegevoegde waarde voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Lekker spelen en ondertussen leren. Laat me het uitleggen…

Allereerst LEGO voor kinderen. We willen in ons Albanese christelijke en sociale café een mand vol met lego neerzetten. Zo kunnen veel kinderen komen spelen door te ontdekken en te bouwen terwijl de ouders kunnen genieten van een kopje koffie. Zowel lego DUPLO als gewone lego is welkom, complete sets, maar ook losse steentjes of wat oudere lego.

Maar ook LEGO voor volwassenen. Het artikel Lego in de kerk op candle.nu inspireerde me om LEGO als middel te gebruiken om mensen te inspireren en te laten nadenken. Op bouwenaanbetekenis.nl introduceert mijn leeftijdsgenoot Kaj het leggen van verbintenissen via LEGO. Ik geloof daarin en wil ook kleine betekenisvolle cursussen in het klein gaan uitproberen in Albanië.

Wil je LEGO doneren?! Graag! Dat kan in Nunspeet of in Delft. Neem contact op en dan regelen we wat!

Wonend en werkend in Albanië zijn we op zoek naar een aantal spullen die we bij ons werk goed kunnen gebruiken. Vandaar dat we regelmatig wat posten wat we kunnen gebruiken. Zo zijn we nog op zoek naar honderd meter strijkijzersnoer voor verlichting, retro schemerlampen of degelijke houten keukenstoelen. 

Reageren