Gisteren organiseerden we een maaltijd voor de gezinnen uit het voedselprogramma. Dertig mensen waren aanwezig voor een maaltijd. Ze genoten van pilav (kip met rijst) groentesoep en baklava en van elkaars aanwezigheid.

Tussendoor was er een loterij met als hoofdprijs een pak wc papier. De voorganger vertelde over Zacheus en met hen evalueerden we het boodschappenpakket. Aan het eind kregen de mensen hun maandelijkse voedselpakket mee, degene met een tuin nog een zadenpakket, mochten de mensen maximaal vijf kledingstukken uitzoeken en meenemen en was er voor iedereen fruit.

Aan het einde van de dag was ik gesloopt. Naast de voorbereidingen en de organisatie was ik ook taxichauffeur voor een familie met zes (!) kids die een half uur rijden weg woonden. Toch was ik dankbaar aan het einde van de dag, dat het geslaagd was, dat we Gods liefde in woord en daad deelden en dankbaar voor de vrijwilligers die hielpen. Vooral petje af voor de twee dames die een uur afwasten. Super!

Reageren