Ik ben een ‘ideeënmeneer’. En soms ben ik ergens zo enthousiast over dat mijn hersens niet kunnen stoppen. Dan krijg ik in mijn hoofd steeds meer plaatjes van mogelijkheden die samenhangen rond dat ene geniale idee. 

Op zich is dat niet erg totdat het hindert. En dat gebeurt als ik veel ideeën creëer terwijl het buiten donker is en ik in mijn warme bedje lig. Dat is niet de meest ideale combinatie. Afgelopen week ging dat zo:

De praktijk
Rond 22:00 uur ga ik richting bed, maar kan de slaap niet vatten. Ik bedenk nieuwe ideeen rond mijn ‘main idee’. De ideeen werk ik in mijn hoofd uit tot todo-lijstjes, maar dat lijstje groeit gestaag. Rond 24:00 uur hoor ik onze jongste zoon van 3,5 jaar rommelen op de gang. Hij moet plassen en nam de verkeerde afslag (lees deur). We laten hem slapen naast ons in het campingbedje omdat hij een nare hoest heeft, maar hij is onrustig.

(artikel gaat door onder de afbeelding)

10+ ideeen
Ik kan nog steeds de slaap niet vatten en het to-do-in-mijn-hoofd-lijstje heeft nu 10+ ideeen. Rond 02:30 besluit ik dan toch maar zachtjes uit bed te gaan. Ik werk mijn ideeen achter de PC uit. Wat mailtjes de deur uit doen, aantekeningen maken en plannen in word en excel bijstellen. Om 4:00 uur krijg ik toch (gelukkig) wat slaap. Om me echt moe te maken doe ik nog 25 push ups en stiefel richting bed en val gelukkig na een kwartiertje in slaap.

Lieve vrouw
Om 7:30 zijn de jongens op. Gelukkig heb ik flexibel werk en een lieve vrouw, die me een uurtje langer nog laat slapen. Zodat ik nog een klein beetje slaap uren kan maken.

Waar lag je dan wakker van?
Dat is vanwege het christelijk sociale café die we willen beginnen. De planning, tekeningen en het budget worden steeds gedetailleerder. De grootste uitdaging is nu om het financieel mogelijk te maken. Wil je hierbij helpen, laat het me weten!

Reageren