Een bizar levensverhaal vol voetbal fanatisme, alcohol, geweld, neo-nazisme en drugs. Zijn lichaam vol met ‘permanente stickers’. Maar nu is hij anders. Olli deelde zijn levensverhaal gisteren in de kerk.

Hij vertelde goed en zijn levensverhaal is indrukwekkend. Opgegroeid in een communistische  Zuid Duitsland was hij op zoek naar vrijheid en vond dat in het fanatiek supporten van zijn voetbalclub. De adrenaline voor een wedstrijd en als je de tegenstander hooligans aan keek gaf een kick. Maar tegelijkertijd was er diep weggestopt ook veel angst.

In zijn leven kwam een positieve wending door een christelijke motorclub, een ‘bikers-bijbel’ en een kort gebed van twee zinnen van de president van de motorclub. In een proces vond Olli God en zijn angst ging weg. Nu deelt hij zijn levensverhaal en gisteren mocht ik samen met veel Albanezen zijn verhaal horen. Na afloop signeerde hij zijn boek, vertaald in het Albanees.

Bekijk ook het bericht op facebook of lees dit Duitse artikel over zijn leven

https://www.facebook.com/IllyricumChurchShkoder/posts/1274684575900736

Reageren