Na een uitzending in het acht uur journaal over armoede in Rusland, werden veel kijkers geraakt door het item. Het ging over een alleenstaande vrouw die een tweeling van zes heeft en rondkwam van een schoonmaakbaantje van 120 euro per maand. Ze wilde heel graag met haar kinderen naar het circus, maar geld ervoor had ze niet.

Er kwamen veel spontane positieve reacties op deze uitzending. En mensen wilden spontaan deze mevrouw helpen. In totaal werd er 310 euro gegeven, zodat ze ook haar keuken een beetje kan opknappen. Er werd ook negatief gereageerd; focus op de problemen in Europa / Nederland en waarom zou je iemand helpen als ze geld uitgeeft aan sigaretten…

Maak armoede zichtbaar
Dit verhaal laat zien dat als je armoede zichtbaar maakt, mensen geraakt worden omdat het dichtbij komt en tastbaar wordt. Hoewel er 20 miljoen mensen in Rusland in armoede leven, was het juist dat ene kleine verhaal dat het armoede probleem illustreerde.

Ook wij ervaren soms negativiteit, terwijl we iets positiefs doen in Albanië, dat vraagt om gebed, doorzettingsvermogen en de juiste focus. Ook wij geloven in de kracht van de media, daarom heb ik een website in het Engels en Nederlands gemaakt over onze stichting in Albanië; check www.fishkoder.org. (morgen meer hierover)

 

 

Bewaren

Reageren