“Ga daarom naar de toegangswegen van de stad en nodig voor de bruiloft iedereen uit die je tegenkomt.”

Een half jaar geleden hoorde ik dit verhaal, verteld door Jezus, en ik kreeg het verlangen om letterlijk de mensen van de straat uit te nodigen. Hoewel ik geen koning ben en mijn zoon nog geen bruiloftsfeest viert (gelukkig) hadden we vanmiddag een maaltijd klaar gemaakt voor de soep-keuken-clienten.

Net als in het echte verhaal waren er vooraf uitnodigingen verspreid; 25 stuks. Zes van hen kwamen opdagen en twee Roma vrouwen, namen zeven andere vrouwen mee. Voor hen hadden we als gemeente een complete drie gangen maaltijd geregeld met kippensoep, rijst, kip, salade en een toetje.

Tussendoor was er een loterij waarbij je boodschappen kon winnen, vertelde ik het echte bijbel verhaal, inclusief kindertekeningen en zongen we ‘ik wens jou / we may you have‘ in het Albanees. Aan het einde mochten ze drie stuks fruit uitkiezen uit vier soorten fruit. Voor sommigen een echte uitdaging, omdat ze toch wat meer fruit willen meenemen.

Parelmomenten voor mij waren de oprechte bedankwoorden van een dakloze, Het roma babytje wat voor het eerst in een kinderstoel zat en mams die ervan genoot, de enthousiaste vrijwilligers en het toezingen van het lied speciaal voor deze doelgroep:

Ik wens jou vrede toe om wie je bent
dat je lacht en huilt met alle mensen die je kent
dat de liefde aan je hart vervulling geeft
in elk van de seizoenen dat je leeft.

Reageren