De kerstvakantie is omgevlogen. Een korte terugblik:

We hebben ons prima vermaakt. Onder andere in Kosovo op de slee. Wat minder was, dat ik mijn voet heftig verstuikte en de hele kerstvakantie ervan ‘na kon genieten’.

fotoboek-makenOok hebben we, zoals een goede PH gezinstraditie betaamd, gezwoegd om vijf jaarfotoalbums van 2016 te maken. Dat is gelukt en ze zijn inmiddels besteld. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Ook was het koud, heel koud, ook in huis. ’s nachts kon het -10 graden zijn en in de keuken was het een paar graden boven het vriespunt, de slaapkamers waren weer een paar graden warmer. ’s ochtends konden we wolkjes blazen en stonden de ijsbloemen op de ruit. Gelukkig kunnen we de woonkamer goed verwarmen en hebben we er ook geslapen. Bijna dagelijks speelden we met de kinderen ‘de beer is los’ of een potje kolonisten.

Tijdens de vakantie is de soepkeuken doorgegaan, hebben we hout uitgedeeld en hebben we als team geëvalueerd en plannen geschreven voor 2017. Het was de bedoeling ook deze met elkaar te bespreken, maar door ziekte (niet bij ons) gaan we dit nog zeker doen. Fran(ien heeft nog een kraamvisite afgelegd en nog een voorlichtingsmoment gehad met een aanstaande moeder.

 

 

Reageren