Na de ergste kou is het nu een paar graden boven nul en een stuk behaaglijker dan een week geleden. Na de vrieskou, begon de dooi en knapte er een leiding onder het kippenhok. Vier dagen stroomde er water uit het gat en creëerde een waterval in de tuin.

Gelukkig stroomde het water vijf meter verderop in een afvoer, zodat er alleen aan een bepaalde kant veel water stond. Drie dagen lang liepen we met emmers te slepen in de badkamer en keuken, omdat we de waterpomp wilden ontlasten. Ook sloeg een aantal keer de hoofdschakelaar van het elektra uit omdat we de waterpomp en de wasmachine tegelijk lieten werken.

terwijl de loodgieter werkt, kijken de kipjes toe

Vanochtend kwam de langverwachte loodgieter op zijn fietsje aan en had het euvel binnen tien minuten verholpen. Eerst door een schakelaar om te zetten, wat aarde weg te graven en later een koppeling opnieuw te monteren. Hoewel er nog wat water lekt is het euvel volgens Albanese begrippen verholpen.

Wij zijn niet de enige met waterproblemen. Gisteren kwam ik bij een gezin in een appartement dat al drie weken geen water had in het appartementje. Veel pompen zijn stuk gegaan en veel onderdelen zijn uitverkocht. We zijn blij dat we met slaapzakken die de waterpomp warm hielden. Veel gedoe en geld heeft dat ons bespaard.

En we zijn ook weer blij dat het water in huis het weer doet, zoals het hoort.

 

 

Reageren