20161215-uitdelen-schoenendozen-guce-14 Begin december arriveerde er een truck uit Engeland met 10.000-en-nog-wat schoenendozen. Mijn collega Klodi is verantwoordelijk voor de logistiek en veel kerken en organisaties gebruiken deze schoenendozen bij hun kerstactiviteiten.

Afgelopen week ging ik mee naar een schooltje met zo’n 120 leerlingen. Deze kinderen wisten dat er wat zou komen en ze waren opgewonden. Omdat scholen in Albanië neutraal zijn en er geen geloofsboodschappen verteld mogen worden, werd de kerstboodschap in een notendop verteld.

20161215-uitdelen-schoenendozen-guce-7De kinderen en tieners waren gelukkig met hun gekregen kerstgeschenk. Hun geduld werd op de proef gesteld omdat ze de doos thuis pas mochten openmaken. (zodat er ruzies en verwijten voorkomen zouden worden). De missie van de organisatie is dat ieder kind ooit in zijn haar leven een schoenendoos mag krijgen. Voor deze kinderen was dit de eerste keer.

Hoewel de moskee-tuin grenst aan het schoolplein konden we toch nog wat delen van de kerstboodschap met de directeur na het uitdelen. Als dank voor de kerstcadeaus kregen we een fles eigen gebrouwen rode wijn.

20161215-uitdelen-schoenendozen-guce-6Later in de week hebben we onze reguliere voedselpakketten uitgedeeld met een ‘cake, cola & card’ als kerst-toegift. Voor de kinderen van een gezin hadden we ook schoenendozen meegenomen. Onze kinderen gaven die aan hun kinderen. Waardevol voor ons gezin om dit  te ondernemen, juist om bij het uitdelen van de schoenendozen betrokken te zijn.

Over een paar dagen gaan we ruim honderd schoenendozen brengen bij een school in een dorpje, waar we eerder een zomerkamp hebben gehad.

Bewaren

Reageren