Afgelopen week hebben we acht dagen lang de tranen van de gezinsleden geteld. Zo konden we een beetje inzicht krijgen wie wanneer huilt en waarom als kinderen én ouders.

20161111-kinderen-tranenOnze kinderen spelen veel met elkaar. Dat gaat vaak goed, maar vaak aan het einde van de dag, als de energie een beetje opraakt, gaat het mis en ‘slaan ze elkaar de hersens in’. Ook het gehuil en geschreeuw dat erbij gepaard moet ervoor zorgen dat de ander ze echt zeer heeft gedaan en zij gelijk hebben. Als ouders herken je de huiltjes van de kinderen, maar we ergeren ons ook wel eens aan de kleine incidenten met hoge decibellen. We hebben alleen de gevallen geteld waarbij er tranen te zien waren. De kortstondige uitingen van woede hebben we niet meegerekend.

Hieronder de uitslag met naam, leeftijd, aantal dagen en een opmerking:

  1. S:las, 3 jaar, 17 keer, dagelijks meerdere keren.
  2. Efra:m, 6,5 jaar, 6 keer verdeeld over 5 dagen
  3. El:as, 8 jaar, 4 keer verdeeld over 3 dagen
  4. Josia, bijna 10, niet gehuild, hij wist het een week vol te houden, maar de dag erna had hij toch ‘een streepje’ te pakken.
  5. papa 34 jaar, 4 keer, 3 keer tijdens de film, 1 keer met uien snijden.
  6. mama, 37 jaar, 6 keer tijdens de gezinsfilm Miracles from heaven

Deze week houden we een ‘plaag teller’ bij voor de kalender, in de hoop de kinderen wat meer inzicht te geven in hun eigen gedrag.

Bewaren

Reageren