Met verschillende soepen, sandwiches en thee delen we op een praktische manier Gods liefde uit. Vandaag is de de vierde keer dat we dit doen. Sinds het november is zoeken we de mensen in nood op. 

2-img_0339
warme thee (met een flinke scheur suiker) voor de hard werkende vuilnisophalers

In het donker ‘jagen’ we naar mensen die we verrassen met een voedselpakket. Vuilnisophalers, roma (kinderen), container-schooiers en zwervers zijn onze doelgroep. Op de dag zelf doe ik de verse inkopen en bereid de soep alvast voor. Met de vrijwilligers uit de kerk helpen we de sandwiches beleggen en na het gebed gaan we met de auto erop uit.

Niet de foto op facebook zetten ,anders wordt mijn man jaloers!
“Niet de foto op facebook zetten, anders wordt misschien mijn man jaloers!” grapte de vrouwen.

De eerste keren is het zoeken naar mensen, maar we willen dat het bekender wordt, dat we op bepaalde dagen op een bepaalde plek staan en dat ze het voedsel kunnen ophalen. Na een vast punt rijden we rond op zoek naar de doelgroep. Door het te doen, leer je ook de spots in de stad kennen en het nachtleven. Niet alleen het voedsel, maar juist ook de aandacht tijdens gesprekken zijn belangrijk.

Natuurlijk maak je ook wat mee, zowel positief als negatief. Eén man vond het zo’n mooi initiatief dat hij geld wilde doneren voor dit project. Een andere keer zagen we een oud vrouwtje met een stok. Nadat we haar aanspraken begon ze vreselijk te tieren en vloeken (denk ik). We schrokken en doken snel de auto in. Gelukkig gebruikte ze niet haar stok als wapen. Ook een dronken man hield wel erg heel lang de handen vast van een van de vrijwilligsters.

1-img_0333
vijf minuten voor deze foto, hadden de jongens nog flinke ruzie op straat. Het straatdiner bracht vrede.

Enfin, als het geld het toelaat willen we dit tot en met februari 2017 doen, de winter door. Vier keer hebben we gehad, nog 28 keer te gaan.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren