De twee maanden zijn omgevlogen. Wat een mooie, waardevolle maar ook intensieve tijd hebben we gehad. We hebben veel gedaan en morgenochtend stappen we in de auto richting de Balkan. We verlangen om weer thuis te zijn, hoewel dat ook wel weer even schakelen zal zijn.

een poging om opa en oma met hun kleinkinderen op de foto te zetten tijdens een bruiloft van m'n broer.
Een poging om opa en oma met hun kleinkinderen op de foto te zetten tijdens een bruiloft van m’n broer. Si/as is verscholen rechtsachter zijn nichtje. E/ias (links boven) heeft z’n come-on-have-a-party-pose.

Verlof was beslist geen vakantie. We verbleven in een huurhuisje op een vakantiepark in Nunspeet, wat een prima compacte uitvalsbasis was. We hebben 70+ geplande afspraken gehad, 11 presentaties gegeven, 3 radio-interviews, 2 vrijgezellenfeesten en bruiloften en onder andere 1 begrafenis. We zijn er een beetje moe van en zijn toe aan vakantie ;-). Tijdens ons verlof hebben we ook verschillende keren ‘gedoe’ gehad. Dat kostte ons negatieve energie, maar gelukkig is alles weer op z’n pootjes terecht gekomen. (in de komende nieuwsbrief meer daarover).

Beschouwend
We zijn bijna twee jaar niet in Nederland geweest. Je ziet je eigen cultuur met andere ogen en beschouwend zie je veranderingen: Enkele highlights uitgelicht:

  1. Elektrische fietsen. We zien ze heel erg veel, vooral bij fitte vutters. Maar toch zoef ik ze regelmatig voorbij, omdat ik niet langzaam kan fietsen.
  2. Pro en tegen huisdieren. Een groot billboard voor een huis met een tekst tegen hondenstront, maar ook zelfs fietskarren en buggy’s voor de viervoeters. (als we dit in Albanie vertellen verklaren ze ons voor gek).
  3. Overspannenheid / hoge werkdruk. Veel mensen zijn moe van hun (werk)omstandigheden en kunnen er niet meer tegen.
  4. Etiketjes / labeltjes / diagnoses, you name it, veel mensen hebben er een stickertje erbij.
  5. Verbroken huwelijken, We zien dat huwelijken om ons heen onder spanning staan en zelfs kapot gaan, omdat mensen voor ‘ik’ kiezen i.p.v. ‘wij’.

Reageren