Voor de meeste jongeren was het de eerste kampeerervaring. Wat hadden ze er zin in, maar wat was het ook spannend. Een nachtje weg op een bijzondere locatie met zestien jongeren die het leven van een man onderzoeken die 2000 jaar geleden leefde. Welkom op de tweede avond van de Adventure Youth Alpha. 

Het begon de dag ervoor toen de jongeren een linkje naar het filmpje ‘borrowed time’, geleende tijd, kregen. Het gaat over een flash back en een geschiedenis met ups en downs. Tijdens een openingspraatje maakte de koppeling tussen je eigen rugzak met bagage en die uit het filmpje, met de (levens)weg die je moet gaan, met of zonder God. En dat ik hoop en bid dat de jongeren tijdens dit Avontuur een ontmoeting met God mogen hebben. Het begin stond!

Hup de rugzak op en de jongeren liepen een kilometer naar ‘lake shkodra resort’, waar ik ze weer welkom heette en de jongeren aan het werk hielp met tenten opzetten en inrichten, bbq en vuur aanmaken, salade maken, aardappels & appels poffen etc. We aten een heerlijk diner met gepofte aardappel, een paar stukjes bbq vlees, salade, mandarijnen en wat sap. De sfeer was perfect en we waren bijna de enige gasten op het reusachtige kampeerterrein.

Met een opgehangen doek en een beamer werden video’s getoond die de Alpha cursus ondersteunen, waaronder straatinterviews. Er werd soms best flink gediscussieerd over het onderwerp: Wie is Jezus. Aansluitend deden we een vuuraanmaak spel met twee teams. Degene die als eerste het touwtje lieten doorbranden had gewonnen. Er werd een film vertoond en om het kampvuur werd gezellig gekletst onder de sterrenhemel tot 2:00 uur.

Acht graden en een harde ondergrond zijn nog steeds voor mij oncomfortabel, maar we zijn de nacht doorgekomen en begonnen de dag met een heerlijk ontbijtje. Daarna nog een potje gevolleybald, groepsfotootje en heb ik alle tenten en toebehoren ingepakt en thuis weer uitgepakt.

Terugkijkend was het een geslaagd evenement. De deelnemers vonden het super, het weer was te gek, de locatie was meewerkend, de kampeerspulletjes deden het goed en het ging zoals we hadden bedacht. Het kostte wat energie, maar dan heb je ook wat. PTL!

Reageren