Op een geleende tandem fietsen Francien en ik zo’n 190 kilometer door vier provincies. Van Koudhoorn (bij Putten) naar Amsterdam en terug. Het mooie weer, Nederland BV en op de heen en terug weg wind mee waren waardevolle componenten voor dit fietsuitje.

img_9883Zonder gps of kaart trokken we via het fietsknooppunten netwerk erop uit richting de hoofdstad. Nog voordat we op de fiets zaten, mochten we een oefening van twee Apache gevecht helikopters boven ons hoofd meemaken. We verruilden de Veluwse bossen en fietsen door prachtige natuurgebieden en weilanden langs paleis Soestdijk. Over de uitgebloeide heide naar het bed and breakfast in Weesp. Een prachtig Amsterdams voorstadje.

img_9908Na een uitgebreid ontbijt, vervolgden we onze weg naar de hoofdstad. Het verkeer nam toe en regelmatig waren er op de fiets(-snelweg) een omleiding, waardoor we soms verdwaalden en om moesten keren. Natuurlijk gingen we op de foto bij ‘I amsterdam’ voor het rijksmuseum en met kortingskaart doken we het Rijksmuseum in. We kregen stalpoten van het vele slenteren en zagen prachtige kunstwerken, waaronder het melkmeisje, de nachtwacht en het huishouden van Jan Steen.

’s avonds dineerden we bij Ctaste, een restaurant waar blinden en slechtzienden bedienen en waar je eet in het donker. En heuse ervaring om een keertje meegemaakt te hebben. (natuurlijk kun je het ook thuis doen met een blinddoek om). Fran(ien vond het een beetje spannend, en moest even tussendoor een hap lucht nemen buiten. We beseften dat we bevoorrecht zijn, dat we kunnen zien.

De derde dag begon met een 2 euro ontbijtje in de Kalverstraat. We fietsen langzamerhand Amsterdam uit, fietsen op een hele mooie bocht-fiets-brug het Amsterdam Rijn kanaal over, schoten een foto bij het Muiderslot kasteel en met de wind in de rug (max. 41 km/uur), fietsen we over de dijk bij Flevoland, richting Nijkerk.

Al met al een hele mooie ervaring. Nederland is een land waar alles goed geregeld is en samen konden we er even tussen uit, doordat oma thuis de boel runde.

Reageren