We nemen jullie graag mee in een dagje verlof. Ja:ro houdt van combineren. Als we een bruiloft in Delft hebben en in die regio zijn, dan kunnen we ook dingen doen die in de buurt liggen. Maar het waren wel veel dingen op een dag…

Vroeg begin
Afgelopen zaterdag begon al in de kleine uurtjes aan het einde van het trouwfeest van mijn broertje en schoonzus. We mochten een nachtje overblijven in hun Delftse huisje en kwamen om 1:00 uur moe aan. De jongens sliepen allemaal al in de auto. De auto uitgeladen, het huisje verkend en nog iets groots in het huis opgezet als verrassing voor het bruidspaar wat op mini huwelijksreis was. Rond tweeën sliepen we.

Vertrek leenhuis
Om zeven uur ging de wekker alweer omdat we vijf afspraken hadden staan en het leenhuis op een positieve manier wilden achterlaten. Alles schoongemaakt en nog wat sport en spel goederen meegenomen die mijn broer voor het werk in Albanie had geregeld, waaronder twee basketbal ringen / borden.

Snel ontbijt
We vertrokken te laat en besloten om snel even bij een supermarkt onze ontbijtspullen te scoren. Eierkoeken, krentenbollen en een pak sap vormden de ontbijt ingrediënten, die we opaten in de auto, omdat we al achter op schema liepen. Een Ikea ontbijtje zat er niet meer in…

img_9855Twee kuub aan spullen
De afgelopen weken hebben we veel materialen bij elkaar gesprokkeld voor de komende periode in Albanie. Deze hebben we zorgvuldig ingepakt en in twee grote palletkisten gedaan. Deze kar met twee kuub logeerde in een droge en veilige loods. We haalden de kar op en reden naar Maasland, waar de loods van Hoop voor Albanie is gevestigd.

Gelukkig kon de twee kuub met behulp van een pompwagen en een heftruck makkelijk van de kar worden gehaald en werd het netjes op elkaar gestapeld, en voorzien van rood tape. Dat betekent dat het de goederen een bestemming hebben. Met de twee mannen van Hoop voor Albanie hadden we al snel een mooi gesprek over het werk en Albanie. We kregen zelfs een aantal vers gebakken taartjes mee, die een van de mannen snel uit zijn werk had gehaald.

Hartelijke ontmoeting
Te laat vertrokken we naar ons vrienden die in ’s Gravenzande wonen, dicht bij de kust. We hadden hen al lang niet gezien en het was een hartelijk weerzien. We liepen over het strand en stelden elkaar vragen, wat mooie gesprekken opleverde en we waren weer op de hoogte van elkaars wel en wee. De heerlijke lunch en het ‘nieuwe’ speelgoed hielpen mee aan een geslaagd weerzien. Een taartje bleef hier achter.

Laadlijst
Toen we aan het strand liepen kreeg ik een telefoontje van stichting Hoop voor Albanie met de vraag voor een laadlijst. Deze had ik in concept klaar, maar nog niet definitief. De kosten voor het transport* konden gehalveerd worden omdat ik een tijd geleden een verantwoording voor Hoop voor Albanie had gemaakt met de vergoeding van 15.000 euro van Hoop voor Albanie.

Gedoe op de terugweg
Op de terugweg konden we nog een marktplaats aankoop meenemen. Door wegwerkzaamheden reden we verkeerd en om en bij Alphen aan de Rijn kregen we een sms-je dat we Franciens tasje hadden laten liggen in ’s Gravenzande. Grrrr, flip! Wat een gedoe. Gelukkig konden we regelden dat mijn lieve Delftse ouders het tasje konden ophalen de volgende dag en hoefden wij niet om te keren. Tijdens het rijden voelde ik me erg moe van de afgelopen intensieve dagen.

Avond
Rond 17:30 uur leverden we de kar in en deden verlate boodschappen voor het avondeten. We legden de kinderen enigszins op tijd in bed en hadden een lijst gemaakt met regel dingen we nog moesten afwerken voor e-mail afspraken onder andere de kerk presentatie in Elburg de volgende dag. Daar waren we samen zo’n twee uur zoet mee. Moe maar voldaan, kropen we ons bedje in en sliepen als een blok.

* Het zou leuk zijn als iemand de 2 m3 transportkosten voor ons wil betalen als gift aan Hoop voor Albanie. (80 euro). Neem contact met ons op. Naschrift; inmiddels is het transport bekostigd!

Reageren