Fran(ien kreeg vanochtend bericht dat ze is geslaagd voor haar opleiding tot kraamhulp. Na vijftien jaar uit de (PABO) studiebanken heeft ze een examen gehaald en het officiele bericht luidde als volgt:

‘U heeft op 31 augustus 2016 het examen Theorie-examen cursus Kraamzorg gemaakt. U heeft een 8,50 behaald. Wij willen u feliciteren met dit behaalde resultaat, en vertrouwen op een succesvolle afronding van uw opleiding!’

20160907 kraamzorg fotoAlbanese moeders helpen
Ze is er erg blij mee, wil nog een praktijkdagje meelopen in Nunspeet en wil haar kennis gaan inzetten in Albanie, waar kraamzorg nog in de kinderschoenen staat en veel vrouwen niet weten wat ze te wachten staat als ze gaan bevallen. Ook de tijd erna is vaak onduidelijk qua voedingen, hygiëne, ontwikkeling van het kindje, het herstel van de moeder, enzovoorts. Veel Albanese moeders ervaren hun bevalling als trauma, iets negatiefs.

Urnster en stethoscoop gezocht
Bijzonder was dat ze zomaar een bloeddruk meter in haar schoot kreeg geworpen via een mevrouw die naast ons stond op de camping. Ze is nog op zoek naar een urnster (hang-haak-weegschaal) en een stethoscoop, waarmee ze de hartslag kan meten. Heb je deze of kun je eraan komen, laat het ons weten.

Reageren