Tel uw zegeningen vertelt het Johannes de Heer lied*. Vandaag was een dankbaar dagje. De dagje vol grote en kleine zegeningen:

Basisschool presentatie
We mochten vertellen van ons werk op een basisschool in Woudenberg die een spaarproject voor ons houden. De leerlingen luisterden aandachtig en deden vol enthousiasme mee met de Albanië-quiz.

zegeningenFietsendrager
Daarna haalden we een fietsendrager op. De vraagprijs was 50 euro, maar we konden em meenemen voor tien euro omdat er een trekhaak onderdeeltje mistte. Dat onderdeel konden we bij de sloop gratis ophalen. Nu nog even monteren.

Kinderfiets
Voor Elias zochten we een 24 inch fiets met drie versnellingen. Vrienden hadden nog een oude type fiets liggen. Bij het bekijken bleek het toch wel een aardige tweewieler te zijn en mochten ik de fiets gratis meenemen. Een stapel dukkies voor de terugreis van de kinderen kreeg ik als bonus mee.

Giftenmisverstand
Bij een winkel kwam ik een van onze sponsors tegen. Ik had onlangs gezien dat ze waren gestopt met hun giften aan ons. Met enige schroom bedankte ik de mensen voor hun support voor de afgelopen periode en vroeg of mijn bevindingen klopte. Ze gaven aan dat het wellicht een misverstand was en ze ons langer wilde supporten. PTL

Radio
Terwijl ik ’s avonds even ouderwets volleybalde, was de oppas thuis omdat Fran(ien voor RTV Nunspeet in het radio programma Geeron haar verhaal mocht delen over ons leven in Albanie.

* Zijn zegeningen tellen is een uitdrukking die uit het Engels is overgenomen: ’to count one’s blessings’. Deze uitdrukking geeft aan dat er bij wat als negatief wordt ervaren toch ook een aantal positieve punten te noemen is. Met de oorspronkelijke uitdrukking werd bedoeld dat je dankbaar moet zijn in plaats van te klagen, tevreden zijn met de goede dingen in je leven. Lied 256 uit de bundel van Johannes de Heer, heet ‘Tel uw zegeningen’. ‘Tel uw zegeningen’ is niet een exacte Bijbeltekst.

Reageren