In Nederland heb je fantastische fietspaden die verbonden zijn met de knooppunten. Later in ons verlof hopen we met een tandem hier gebruik van te maken. Afgelopen week fietste ik voor een lunchafspraak door de bossen naar ’t harde en tussen punt 27 en 28 is een ‘rustpunt’ waar fietsers even op adem kunnen komen. 

de oaseDit rustpunt wordt beheerd door iemand uit onze gemeente, die er allerlei soorten dieren heeft lopen waaronder apacha’s. Ik denk dat het een van de betere rustpunten is in Nederland, mede omdat jaarlijks 4500 mensen stoppen om en bakkie koffie te nemen, een ijsje te kopen of een lekker plakje cake te eten. Achter het woonhuis is de tuin van de buren te bezichtigen voor vijf euro per persoon met onder andere een kasteeltoren tuin.

Het mooie is dat het eigenaarskoppel er voor de mensen wil zijn, een praatje aanknoopt en er regelmatig met de langswaaiende fietsende reizigers gebeden wordt. De opbrengst van de verkoop wordt verdeeld onder drie goede doelen; ter land (dorcas) ter zee (mercy ships) en ter lucht (de maf).

Bekijk de facebook pagina, of plan je fietsroute erlangs, het is echt de moeite waard!

 

Reageren