Afgelopen weekend hebben we voor een kleine honderd mensen onze zendingservaringen en zegeningen uit Albanie mogen vertellen. Om het aantrekkelijk en origineel te maken hadden we op de sloop een schakelbak geregeld.

Want in Albanie schakelen we regelmatig, omdat dingen anders gaan dan we verwachten of gewend zijn met onze Nederlandse achtergrond. Twee schakelingen uit de presentatie uitgelicht.

  1. We zijn in Albanie verhuisd omdat ik )airo, moeilijk mijn draai kon vinden in de stad Korce, het oosten van Albanie. Na wikken en wegen en een aantal goede gesprekken hebben we besloten om te gaan verhuizen naar vijf uur verderop, naar het noorden van Albanie. Een energie kostende omschakeling met de verhuizing en alles eromheen. Terugkijkend op onze nieuwe plek, zijn er al veel situaties op ons pad gekomen, geleid door God, waarin we tot zegen zijn voor anderen en anders om.
  2. In onze nieuwe plek leerden we een gezin kennen met vijf kinderen. Het enige jongetje heeft een ‘foutje’ en zijn twee vingers zijn vergroeid. Deze situatie trof mijn hart en ik besloot er een blog over te schrijven en geld te vragen voor deze operatie. Ik kreeg een aantal reacties en geld was niet langer een belemmering om de operatie te organiseren. Ik dacht; ‘Dank u God!’ en ‘Kat in het bakkie’, hup naar het ziekenhuis om deze jongen en zijn gezin te helpen.

    Even schakelen Jairo; wees geduldig. De thuissituatie is niet optimaal qua hygiene, de kippen lopen op bed, en er kan een ontsteking ontstaan na de operatie. Daarnaast is de zomer geen goede tijd om te opereren omdat het allemaal wat langzamer gaat, ook vanwege de hitte, en omdat baceterien meer kans hebben. Na de zomer gaan we deze operatie doen en de jongen helpen.

Zomaar twee situaties die we kort tijdens onze presentatie benoemden. Vind je het leuk om meer van ons te horen en een prive presentatie te hebben of bij je op king, kerk, club of iets dergelijks te vertellen, laat het ons weten! We komen graag langs om te delen hoe God ons gebruikt voor het Albanese volk.

 

Reageren