We zijn alweer twee weken in Nederland en de tijd vliegt. Tijd voor een korte update over ons wel en wee.

Het was een warm welkom in Nunspeet. Een overheerlijke ovenschaal en wat andere boodschappen stonden voor ons klaar, net als het huis waar we drie nachtjes in konden verblijven. We haalden onze leen caravan op in Lelystad en gingen op bezoek bij bekenden. )osia ging gelijk al een dag spelen met een oud vertrouwd schoolkameraadje.

Bezoek bij ‘oude’ opa en oma
Zaterdag vertrokken we naar Delden, Twente, waar we bijna twee weken stonden op de Kroeze Danne. De eerste dag hebben we opa en oma Koerselman bezocht, die al 90 en 93 jaar zijn en op zichzelf wonen. Goed om elkaar te zien en weer bij te praten (met oma, want opa is doof).

Reveilweek
De conferentie week van de NEM hadden we erg naar uitgekeken. Met als thema ‘psalmen van David’, zongen we veel, luisterden we naar studies en bespraken onze bevindingen in groepen met elkaar. We genoten van het samen zijn, zien en spreken van vele bekenden, bezoek, de verjaardag van Silas (alweer 3) en alles in de Nederlandse taal. Jammer was dat het wat kouder was, waardoor het veel regende (welkom in NL) en ik minder beachvolleybal kon spelen ;-(.

Vrijgezellenfeest
Afgelopen zaterdag had ik een vrijgezellenfeest van mijn broer Eduard en reed ik 350 km op en neer om dat bij te kunnen wonen in Delft city waar hij was opgegroeid. Samen met mijn andere broers en vrienden deden we een ‘dagje Eduard in Delft’. Hij mocht ’s ochtends in de kas werken, een ontbijtje bij de MC, lopen in een leger uniform met een rugzak vol stenen, crossen vanaf het dak van de TU bieb, stickertjes plakken in de winkel Bijbel-in, een sigaar roken in een sigarenwinkel en een boot camp (en onderdompeling) in een kanaaltje bij de Delftse Hout. De dag werd afgesloten met een bbq en hij ging nog een nachtje kamperen, met vrienden.

Weekje vakantie
Afgelopen week hebben we genoten van de zon in Twente. )osia brachten we maandag weg naar een kamp in Putten en we bezochten familie en vrienden. Het speelgoed voor de jongens, het mooie weer en de waardevolle bij-praat-gesprekken zorgen voor een goede tijd samen (die vloog). We genieten van het wandelen door de bossen (veel bomen in Albanie zijn gekapt) en bezochten twee keer park Sallandse Heuvelrug. Ook het wandel uitje bij Erve Brooks was voor de kinderen erg leuk en zorgde voor zes uur speelplezier.

Nunspeet
Vandaag hebben we alles ingepakt (’t was nog best een werk) en zijn terug naar Nunspeet gereden. Daar hebben we intrek genomen in een vakantiepark achter de Molen. Opgeslagen spullen opgehaald, Fran(iens moeder gezien en twee leenfietsen opgehaald. We zoeken alleen nog een leenfiets voor )osia (26 inch).

Morgen halen we )osia op van kamp, karren we door voor een bruiloft in Delft / Den Haag en bezoeken vrienden die in Turkije wonen. Vanaf volgende week hopen we op ‘rustiger vaarwater’….

Reageren