De nieuwsbrief van juni is alweer een paar weken geleden verstuurd, maar door de drukte heb ik em nog niet online gezet. Hieronder een fragment. Wil je em helemaal lezen, of als eerste, laat het me weten, dan zet ik je op de e-maillijst.

God is aan het werk!

Het is echt een voorrecht om te mogen zien hoe God werkt in Albanië. De mensen die na de opening van het land tot geloof zijn gekomen, zijn nu ongeveer twintig jaar christen. Velen van hen zijn nog steeds vol passie en vragen vaak hoe wij tot geloof zijn gekomen. Wat bijzonder als je al je hele leven een kind van God mag zijn! Toch kan het ook wel eens een valkuil zijn, omdat je veel dingen vanzelfsprekend vindt. Als je dan ziet hoe de Heilige Geest hier mensen aanspoort hun harten te openen voor de Here God, is dat een enorme bemoediging, zowel voor de mensen hier als voor ons.

Jeugdweekend
Zo waren we vorige maand op een jeugdweekend. Zo’n veertig jongeren waren een weekend lang bij elkaar om na te denken over het thema: “The voice” , het verstaan van Gods stem. Een aantal jongeren was al christen, maar het merendeel niet. Twaalf jongeren besloten om een keuze te maken voor God. Zij gaven hun hart aan Jezus. voor een aantal was dit absoluut geen makkelijke keuze, maar een met misschien wel consequenties. Want hoe ga je vertellen dat je wilt leven voor Jezus als je uit een moslimfamilie komt? Ze gaan als vervolg een Youth Alpha cursus volgen.

Opleiding tot voorganger
We horen om ons heen van mensen die tot geloof komen en daarbij ook hun familie! Een jongen, die al twee jaar christen is, vertelde ons dat hij niets liever wil dan vertellen over God. Daarom doet hij nu een opleiding in Tirana om voorganger te kunnen worden. Het leek onmogelijk om het schoolgeld bij elkaar te krijgen, want van zijn moslim familie hoefde hij geen ondersteuning te verwachten. Zij dachten: “het gaat wel weer over, zeker als hij geen geld bij elkaar kan krijgen om de opleiding te doen.” Het wonder gebeurde dat hij binnen twee weken het geld voor zijn studie bij elkaar had! De familie is onder de indruk hoe God werkt en zorgt voor hem.

Operatie
Ook praktisch zien we mooie dingen gebeuren. Zo ging Ja”ro samen met Klodi bij een Albanees gezin op bezoek. Het zesde kindje is op komst en met oma erbij is het dus een vol huis. Een afgedankte, maar weer opgeknapte wasmachine, werd met gejuich ontvangen! Ze hadden er nog nooit een gehad… Het enige jongetje van het gezin, is geboren met twee vingers aan elkaar. Hij moet daaraan geopereerd worden nu hij nog jong is. Ja”ro deed een oproep via de blog en verschillende mensen reageerden zodat het jongetje nu geopereerd kan worden

Een tijdje daarvoor was er een oproep om een vrouw met haar moeder en dochter te helpen met huisvesting. Ook hierop werd financieel gereageerd en deze vrouwen (die ook naar de gemeente gaan) zijn weer voor een hele poos geholpen!

Hartverwarmend
Het is hartverwarmend om  te merken dat er mensen uit Nederland meeleven met een kind hier in Albanië. Ook weten we dat er mensen bidden voor (ons in)Albanië. Hoe mooi is het dan om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt. De Albanezen hebben God nodig. Met gebed wereldwijd wordt er verschil gemaakt! Super bedankt!!

 

Reageren