Gisteren heb ik een hoop knuffels en speelgoed gegeven aan een bevriende arts die werkzaam is in een kliniek in het dorp Bushat. Deze knuffels en ander klein speelgoed kunnen gegeven worden aan jonge patiëntjes om hun gerust te stellen.

20160729 knuffels voor kliniek klein (2)Want het imago van Albanese doktors en ziekenhuizen is niet echt positief. Voor veel kinderen is het een plek die gerelateerd is aan pijn. We hopen dat het kinderspeelgoed de jonge patiëntjes mag helpen om zich wat meer op hun gemak te voelen.

Ook hebben we wat houten puzzels en een soort duplo gedoneerd wat gebruikt kan worden in de wachtruimte. Want mijn ervaring is dat een bezoekje aan het ziekenhuis vooral bestaat uit wachten. Als de kinderen zich lekker kunnen vermaken, gaat de tijd sneller. In oktober zal ik langs gaan om te vragen en kijken hoe het ziekenhuisje omgaat met de spulletjes en kijken of ze nog behoefte hebben aan iets anders.

Reageren