Samen met mijn taalleraar en vriend heb ik vandaag in het huisje van een Albanees gezin het dak gedicht met aluminium golfplaten en een tweedehands keuken geplaatst. Een kort impressie over deze kleinschalige hulp aan een gezin in nood.

20160726 Dakreparatie L (8)Als gezin besloten we om het gezin van mama L. te ‘adopteren’. Maandelijks geven we ze een voedselpakket via de Illyricum Fundation. In de week na het eerste voedselpakket, ontplofte hun gasfles in de keuken en brak er brand uit. Gelukkig raakte niemand gewond en bleef het huis gespaard, maar de keuken in het oude huisje was een zwarte bende en het dak lekte nu nog meer.

Na een oproep kregen we reacties en legden we een noodzeil over het dak heen aan. Gisteren kochten we een nieuwe mengkraan, een tweedehands keukenblok en zes verschillende dakplaten.

20160726 klussen huis Luljeta (3)Vandaag hebben we samen het dak verder opengemaakt, balkjes ter versteviging gemonteerd, de aluminium dakplaten gemonteerd en de authentieke Italiaanse pannen weer op het dak gelegd. Via een regenpijp en het muurtje van de buren kon ik als aap van het dak klimmen. In de middag hebben we de keuken gesloopt in vijf minuten en hebben we het keukenblokje naar boven gesjouwd en ingemeten. De kraan en afvoer was de grootste uitdaging voor mij, maar het werkte in een keer.

20160726 klussen huis Luljeta (1)Het voelt goed om een ander te helpen, mijn talenten en gereedschap in te zetten en tot zegen te zijn van dit gezin wat weinig te makken heeft. Na ons verlof gaan we nog nieuw dakje in de keuken maken (je kijkt nu tegen de nostalgische pannen aan) en misschien sauzen we de keuken nog een keertje. Dank aan NL voor de donatie om het mogelijk te maken!

Interesse om een gezin/weduwe te adopteren, laat het me weten.

Bewaren

Bewaren

Reageren