Wat een feest wat het gisteravond toen er gescoord werd. Het café ontplofte en de Albanezen waren uitgelaten van vreugde. Wat een bal in een net al wel dan niet teweeg kan brengen.

IMG_1219Het was mooi om het allereerst EK doelpunt live te zien, hoewel de barman net op moment suprême voor mijn neus stond. De euforie was enorm. Na het eindesignaal was het een rood gekkenhuis op straat. Auto’s reden toeterend door de straten, iedereen schreeuwde en op het centrale kruispunt kwam iedereen bij elkaar.

Het bijzondere was dat alle auto’s naar dat punt reden en er dus een grote verkeersopstopping ontstond van alle vijf de kanten. De politieman stond machteloos naast zijn politieauto en hoopte maar dat het niet uit de hand zou lopen. Ze stonden op een dak van een auto met vlaggen te zwaaien. Er werd vuurwerk afgestoken, er waren veel rode vlaggen en uit vele kelen klonken triomf geluiden op dit spontane feestje.

Hoewel ik dacht dat ze doelpuntloos naar huis zouden gaan, gun ik ze deze overwinning en met een beetje mazzel mogen ze nog een wedstrijd voetballen.

Reageren