4-IMG_8558Vandaag was de eerste dag van het kinderkamp in het Albanese dorpje Gjadër. Kinderspelletjes, dansen, knutselen en een overdenking waren de ingrediënten voor de ruim dertig kinderen. Morgen zullen er wel meer komen.

Het was leuk om erbij te zijn en om de leiding te vervoeren. Het zag er ontspannen uit en de kinderen genoten enorm. Samen met een vriend hebben we nog wat appels gekocht om uit te delen aan het einde van het kamp. Nog drie dagen te gaan en daarna volgt er een kamp voor tieners op het school terrein. De leiding was herkenbaar aan de fluoriserende T-shirts, een donatie uit NL.

Op de heenweg moesten we nog erg lang wachten op een brug die werd gerepareerd. Toen we er eenmaal over mochten was een ongeduldige Albanees aan het spookrijden en wilde niet uitwijken voor onze auto… Op de terugweg waren ze nog steeds aan het werk en moesten we een kwartier omrijden. We zagen nog iemand een slang dood meppen met een rietstengel. Toen we bijna thuis waren zag ik een Nederlands kenteken op een caravan geplakt. Toen ik ze staande hield waren ze verbaast dat er iemand Nederlands sprak en hen wilde helpen… Altijd leuk om even een onbekende landgenoot te spreken in Albanië.

Bewaren

Reageren