Vandaag ging ik een wasmachine brengen bij een gezin. De foundation ondersteunt het gezin al drie jaar, er zijn vijf kinderen en moeder is verwachting van het zesde kind. Twee jaar geleden is een woning aangekocht, verbouwd en ze wonen er met veel plezier. Er scharrelen kippen op het erf, kuikentjes piepen in een hok en de druiven groeien mooi over het huis. Een prachtig gezicht.

20160602 family visit Prendi (3)Met behulp van een donatie uit Zweden is er een tweedehands wasmachine op de kop getikt en die hebben we vandaag bij hun gebracht. Het was hun eerste (!) wasmachine en ze waren er dolblij mee. (Dat geloof ik zeker met vijf kinderen onder de negen jaar). De oma van 78, die ook in huis woont, knikte goedkeurend toen de machine langs gedragen werd.

Mooi om zo een klein beetje een verschil te kunnen maken. Eerder is er al een scooter gedoneerd en is vader aan een baan geholpen. Armoede kan je niet direct uitbannen, en lange termijn hulp via de foundation is een zeer welkome aanvulling; zoals kleding, medicijnen, voedselhulp en schoolspullen voor de kinderen.

Morgen meer over deze familie

Naschrift: Omdat de stroom nogal fluctueerd in het dorp had de vrouw des huizes de wasmachine ’s avonds aangezet. Dan is er het meeste constante stroom. Toch trok de wasmachine de stroompieken niet en viel de wasmachine uit. De familie laat zelf een elektronisch gedeelte vervangen voor een mechanisch gedeelte, zodat de wasmachine weer werkt. Zo gaat dat hier met wasmachines.

Reageren