Hoe ver kun je als mens komen?! Hoe diep kun je gaan voordat je een ‘Breekpunt’ bereikt het opgeeft en niet meer verder kan. Het boek breekpunt verteld op de achtergrond dat de mens veerkrachtig is en een sterke overlevingsdrang heeft, hoewel de omstandigheden bijzonder zwaar kunnen zijn; vermissing, kinderen alleen opvoeden, onzekerheid, scheiding, eenzaamheid, verlating, zelfmoord, depressie, geestelijke manipulatie. 

20160628 breekpunt boekrecensieHet zijn allemaal thema’s die in het boek breekpunt voorkomen. Het verhaal in het boek gaat over een zeer gerespecteerde Amerikaanse voorganger, die werkzaam is in Stockholm, Zweden en op mysterieuze wijze verdwijnt. Van wie kan zijn vrouw, Rachel, met haar drie jonge kinderen nu nog hulp verwachten? Haar Zweedse vrienden? Haar thuisgemeente in de Verenigde Staten? Het bestuur van de zendingsorganisatie? Haar familie?

De mensen waar Rachel uiteindelijk haar vertrouwen op stelt, zetten samen met een schokkende ontdekking, een onverwachte, explosieve lawine van verraad in gang. Een lawine die haar wereld, haar gezin en haar geloof compleet op zijn kop zet. Een recensie meldt: ‘Dit is een verhaal dat iedereen zal raken. Misschien is het zelfs uw verhaal’.

Ik moest een paar traantjes wegpinken toen ik (opnieuw) het boek las. Het zetten mij opnieuw aan het denken over mijn rol als vader en als echtgenoot, over mijn huwelijk en de vriendschappen die we hebben. Hoewel het allemaal ‘normaal lijkt’ is het zeer bijzonder dat we samen een hecht gezin mogen zijn. Juist wonend en werkend in andere cultuur, greep dit boek me opnieuw aan. Van harte aanbevolen!

Breekpunt | Randall Arthur | mei 2005 | ISBN: 978906318268

Bewaren

Reageren