Gisteren hebben Fran(ien en ik de eerste aflevering van de serie ‘vreemde tralies’ gezien, die onder andere gaat over gevangenen in Albanië. In de veertig minuten zie je een indrukwekkende reportage over een land wat wil toetreden tot de EU, maar waar gerechtigheid nog ver te zoeken is en erg veel om vriendjespolitiek en de Lek, het Albanese betaalmiddel, gaat.

20160629 Arjan-Erkel-AlbanieArjan Erkel (bekend van de ontvoering en vrijlating in Dagestan) bezoekt Albanië. Hij ontmoet er Mujdat, de enige Nederlander die hier gevangen zit. Mujdat probeert zijn hoofd boven water te houden in een land waar corruptie en georganiseerde misdaad hoogtij vieren, zowel binnen als buiten de muren van de gevangenis. Daarnaast ziet Arjan hoe Albanië alles in het werk zet om toe te treden tot de Europese Unie.

In de reportage komt ook zendingscollega Fred Westerink aan het woord. Hoe hij verteld over zijn werk als gevangenis directeur is indrukwekkend. Hij is tot hulp en zegen van vele Albanese gevangenen die zich verlaten voelen en deelt de boodschap van liefde en hoop door Jezus Christus.

Bekijk de reportage op NPO2.

Bewaren

Reageren