20160519 medicijnenMidden in Shkoder staat een bejaardenhuis. Hoewel bejaardenhuis, het is een huis waar veel psychische patiënten wonen op leeftijd. Sommige bewoners zijn heel klein of stoten alleen klanken uit.

Vandaag was ik er even om drie dozen met verschillende medicijnen af te geven. Deze waren ‘over’ na een actie van de evangelische gemeentes. Ik kwam ze tegen bij de spullen die de foundation in beheer heeft en wilde ze niet langer in de opslag houden omdat ze een maximale houdbaarheidsdatum hebben.

In het bejaardenhuis mocht ik de dozen overhandigen aan de ‘huisarts van de instelling’. Hij was er erg blij mee en bedankte ons uitvoerig. Hij had ook van een andere donateur Nederlandse medicijnen gekregen en vroeg of ik de bijsluiters wist te vertalen, zodat hij wist welk middel hij in handen had. Het leverde mooie gesprekken op met Latijnse termen. Hij blij, ik blij dat we elkaar konen helpen. Later zullen de bewoners ook vast blij zijn met de medicatie, hoewel velen dat niet zullen beseffen vanwege hun beperking.

 

Reageren