Geen vakantie hier, maar school voor de jongens. We willen even doorbuffelen zodat we het voor de zomerhitte af is. Waarschijnlijk zijn de jongens begin juni klaar met hun groep 2,4 en 6. )osia is begonnen aan zijn eerste werkstuk over ‘de gekko’. S:las maakt ook sprongen en herkent al de getallen tot en met 12 en weet de kleuren benoemen. Knap voor zijn 2,5 jarige leeftijd.

IMG_0928
Uitzicht op de bergen van Montenegro

We hebben een echtpaar op bezoek gehad die ons taalles gaat geven. Hij is onderwijzer (dat is in Albanië een vrouwenberoep) en zij is Natuurkunde docent aan de universiteit. )airo krijgt vier avonden per week privéles en Fran(ien helpt haar bij het lesgeven aan de oudste twee kinderen die nu ook Albanese taalles krijgen. We Zijn benieuwd hoe de kinderen het gaan oppakken.

Fran(ien heeft alle muren een kleurtje gegeven. Uiteindelijk hebben we veel te veel latex over, hoewel we wel voor de verfhoeveelheid het aantal vierkante meters hadden doorgegeven. De ene kleur moest er vier keer op voordat het dekkend was, de andere kleuren gelukkig twee keer. Met een kleurtje op de muren, ziet het er gelukkig veel mooier uit. Vervolgens heeft )airo hout besteld voor plintjes, stellingen en bedden te maken voor de jongens. Recht hout is nier nog steeds lastig te krijgen. Twee mannen zijn zeven uur bezig geweest om 250 meter elektrokabel op de tweede verdieping te leggen zodat we daar ook elektriciteit hebben en alle rolgordijnen zijn opgehangen. We hebben IKEA Tupplur 3rverduisteringsgordijnen gekocht, maar zijn er niet tevreden over en vinden het lastige apparaten.

Qua werk is )airo begonnen om het werk in kaart te brengen en zijn we gestart met de wekelijks bijeenkomsten om de ‘officiële’ voortgang van de kerk en foundation te bespreken. We beginnen met gebed voor elkaar en het werk. De komende tijd zal ik veel meelopen om te kijken welke gezinnen er ondersteund worden en op welke manier dat gedaan wordt. Ondertussen leer ik de gezinnen kennen en wil ik ook hun situatie op papier zetten en werken aan een website.

IMG_0925
de weg omhoog

IMG_0931Zondagochtend zat ik om 6:00 uur op de mountainbike om de berg te beklimmen waar we vanuit de keuken op uitkijken. De grintweg omhoog was best pittig, maar na 75 minuten op de pedalen was het uitzicht adembenemend; Ik zag de zee, het Shkodër meer, een stuwmeer, de rivieren en het kasteel. Later in de middag zijn we met een groepje jeugd uit de kerk wezen zwemmen in het meer, na een mooie fietstocht. Super om hier te mogen wonen.

Reageren