Terwijl er nog heel veel geklust mag worden, toch even een update voor de die hard huizeph-fans, en andere geïnteresseerden, die wilen weten hoe de verhuizing van Korca naar Shkodër is gegaan.

We maken het als gezin goed. Vrijdagochtend 1 april kwam er een klein vrachtautootje voorrijden en met behulp van zes jonge gasten hebben we alle banenendozen en andere ingepakte spullen naar de vrachtauto getild. twee uur later zat er twintig kuub in de vrachtauto en vertrok de zwaar beladen auto naar Shkodër, een rit van zeven uur. De jongens waren spelen bij vrienden zodat we even de handen vrij hadden. Edjo bedankt!

Wij namen afscheid van vrienden in Korca, vertrokken rond enen en hadden in Tirana nog een pitstop bij zendingsvrienden. Rond zeven uur ’s avonds kwamen we aan. De truck was al bijna leeggehaald door Shkoder-vrienden. We maakten de bedden op en vielen allemaal in een diepe slaap.

Zaterdag 2 april werden we gewekt door de zon en was het een soort van sinterklaas uitpakfeest XXXXL. Weken van voorwerk qua inpakken werden binnen korte tijd uitgepakt. Keuken en woonkamer waren prioriteit. De kinderen vermaakten zich in de tuin met de schildpadden en vonden een ei van de huiskip. Het bouwafval werd opgehaald met paard en wagen en wordt waarschijnlijk in de rivier gekieperd. Toen Ja:ro het dier op de hals klopte, beet het paard hem razendsnel in zijn arm met een mooie blauwe plek als gevolg. Als toetje ontdekten we nog kakkerlakken en schorpioenen in de garage. Welkom in Shkoder!

20160402 inzegening Illyricum ChurchZondag 3 april was de eerste dienst in de kerk en werden we welkom geheten en werd er voor ons gebeden. Het voelde als een warm welkom en we zijn blij én dankbaar dat alles tot nu toe zeer voorspoedig is gegaan, mede dankzij de vele gebeden vanuit Nederland.

Komende week gaan we verder met uitpakken en installeren. Boven op de zolder moeten nog gipswanden geplaatst worden voor vier kamers en we hebben een lijst met puntjes wat niet werkt of het niet goed doet, maar dat hoort natuurlijk bij een nieuwbouwhuis. Kortom genoeg te doen.

Reageren