Vier vragen aan Francien over de nieuwe situatie

1) Hoe kijk je terug op de verhuizing?

Die is prima verlopen, hoewel het druk was. Nu, na drie weken, kak ik een beetje in omdat het best intensief is en soms wil je dat het sneller gaat. Bijvoorbeeld nu ik de gipswanden aan het vlakschuren ben, zie ik weinig progressie. Dat vindt ik niet zulke leuke klusjes, sauzen daarentegen wel.

2) Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen week?

We hebben gewoon les gehad, tussendoor werden er allemaal bouwmaterialen gekocht voor de gipsmuren op de bovenverdieping. We hebben genoten van heerlijk zomer weer en de kinderen worden al bruin. Josia heeft samen met zijn broers een ‘eigen game’ ontworpen in de tuin. We zijn met Nederlandse vrienden naar een werkgelegenheidsproject geweest waar ze potten bakken en beschilderen. We hebben onze lamp opgehangen in de woonkamer (met vijf kelkjes) en er is heel veel schoongemaakt. Ook eten regelmatig de klussers mee, die het Nederlandse beleg, pindakaas en hagelslag erg waarderen. We hebben inmiddels bezoek gehad van een Albanees gezin en Nederlandse vrienden op doorreis. We hebben een kachel gekocht, omdat de prijzen nu wat lager liggen en dit loeizware ding naar boven gesjouwd.

3) Hoe beleven de kinderen hun nieuwe stekkie?

Ze genieten van het buiten spelen in de tuin. Ook spelen ze af en toe met de buurmeisjes. We fietsen hier meer omdat de wegen hier vlakker zijn en er veel meer gefietst wordt. )osia heeft onlangs een grotere fiets gekregen (met versnellingen)! )osia gaf pas aan dat hij zijn vriendjes uit Korce mist, de andere drie hebben het er eigenlijk weinig meer over. Ze hopen dat ze gauw weer mogen lego-en omdat het speelgoed onder een zeil ligt, in verband met het stof van de verbouwing. Ze vinden het leuk om kakkerlakken aan de kip te geven en te kijken of er al een eitje ligt. Ook hebben we in huis gekko’s op de muren lopen en dat wordt het onderwerp voor )osia’s eerste werkstuk.

4) Hoe ziet de komende week eruit?

In plaats van twee, gaan we een weekje vakantie houden. We willen graag voordat het heel warm wordt hier (40graden is normaal) de school afgerond hebben en dan het Albanese dagritme aanhouden inclusief siesta. Deze week willen we latex kopen en sauzen en de kamers zo ver mogelijk afmaken. We krijgen een aantal regendagen en daarna willen we nog wat uitstapjes maken om de omgeving hier eens te verkennen. Ook willen we bij de buren op bezoek gaan, ze hebben een maandje geleden hun vijfde kindje, vierde dochter, gekregen. En natuurlijk gaan we naar de kerk en zullen nog wat nieuwe mensen leren kennen.We hoeven ons voorlopig dus niet te vervelen. Foto’s volgen later.

Reageren