Afgelopen vrijdag mocht ik spelen in een ‘dikke worship band’. Zo’n 25 ervaren muzikanten verzorgden onder leiding van worshipleider Nardi een worshipconcert met zo’n dertien Albanese aanbiddingliederen, waaronder oceanet (Oceans) en Unë Dorëzohem (I surrender) of Sh’ma Israel (Degjo Izrael).

20160315 worship concertHet samen spelen met drie worshipbands in één maakte een groots geluid, maar was ook oprecht een aanbidding aan God door muziek heen. Het mooie is dat we hierdoor ook meer van de taal gaan houden en de melodieën en songteksten door de weeks nog nagalmen. Ook de afwisseling tijdens het concert en twee jonge solisten die ‘you raise me up’  zongen bezorgden me een kippenvel moment. Ik moet dan altijd een beetje denken aan de Bijbeltekst dat uit de mond van kinderen en zuigelingen God wordt groot gemaakt. (Mattheüs 21:16).

Nardi, de getalenteerde leider van het combo zal ook spelen tijdens de paasconcerten van Adrian Snell eind maart.

Reageren