Een inspirerend voorbeeld voor mij is ‘mama maggie’. Maggie Mogran werkt in de miljoenenstad Caïro en heeft al twintig jaar een bediening onder de armsten van de armsten. Zij inspireert mij bij mijn toekomstige werk in Shkodër, Albanië.

20160324 mama maggieDeze vrouw leidde een comfortabel leven in Caïro. Als lid van de bovenklasse genoot ze van een goede opleiding en reisde regelmatig naar Europa om de nieuwste mode en sieraden aan te schaffen. Ze is een koptische christen uit een prominente Egyptische familie en studeerde informatica en gaf les aan de universiteit van Caïro.

Ze had alles goed voor elkaar, totdat haar tante overleed. Ze besloot om haar welvarende leven op te geven en startte een bediening om de armen in haar stad te dienen. Haar organisatie Stephen’s Children heeft momenteel 1400 medewerkers in dienst en helpt elke week 27.000 gezinnen met onderwijs, voedsel en medische zorg. Duizenden Egyptenaren kwamen tot bekering door haar liefdewerk.

Op de global leadership summit 2011 deelde ze haar leven. Enkele quotes uit haar speech:

  1. Als je een held wil zijn, doe wat God wil dat je doet.
  2. Whenever I touch a poor child, I’m touching Jesus. When I listen to a poor child, I’m listening to God’s heart beating for all humanity.
  3. Among the poor God is hidden. There is mystery among the poor. I serve in a country where it is not always possible to build a church – but with God’s love we build a church in the heart of every child we reach.

Meer over haar speech hier, bezoek haar website of bekijk een interview hieronder:

Reageren