Afgelopen weekend hebben zijn we naar Noord Albanië gereden, op zoek naar een geschikt huis. Een goede woning is voor ons een voorwaarde om te vertrekken uit Korce. Een huis is voor ons een solide uitvalsbasis, omdat wonen en werken in het buitenland veel van je vraagt.

Na vijf uur reizen (via de kustplaats Durres) kwamen we vrijdagavond aan in Shkoder. We waren moe, maar na een goede nachtrust zijn we zaterdag als gezin vijf huizen wezen kijken. Het eerste huis had een erg rommelige indeling en was klein. Het tweede huis waren eigenlijk twee appartementen, die verbonden waren via een trapportaal. Het vierde huis moest nog een hele verbouwing ondergaan en het vijfde huis was in een erg oude style, met een badkamer apart gescheiden van de woning.

1-20160227 huis in Shkoder (2)Het derde huis, waar we vooraf enthousiast over waren, is het geworden. Na een gesprek met de makelaar en met de broer van de huisbaas hebben we onderhandeld over de prijs en over de randvoorwaarden. Het huis is af, maar van binnen moet er nog veel gebeuren; vloer en kamers op de tweede verdieping, verwarming- koelinstallatie, keuken en badkamer afmaken, trappen afmaken, hekwerken rondom trappen en balkonnen en buiten en binnen schilderen.

7-20160227 huis in Shkoder (8)Hoewel de een het een varkensschuur* noemt en de ander het een mooi plekje vindt, zien we potentie in het huis. We hopen dat er vaart achter gezet kan worden en we (begin) april over kunnen.

* Het grappige was dat we in de woonkamer enorm veel oud (beschimmelde) bolletjes vonden. In de kelder bleek een varken te zitten en werden er kippen gehouden… De stank daar was niet te harden 😉 Vandaar al dat oude brood.

 

Reageren