Vandaag reis ik vijf uur om van het oosten naar het Noorden van Albanië te reizen. Daar wil ik drie dagen de tijd nemen om te kijken of ik daar zou kunnen samenwerken met een Albanese vriend die voorganger is van een kleine gemeente.

praying_handsMijn Albanese vriend Klodi ken ik sinds een werkvakantie in 2010. Door de jaren heen hebben we contact gehouden, elkaar bezocht en hem geholpen, onder andere via GAiN, met de overstromingen in 2010. Hij heeft verschillende keren gevraagd waarom ik nu naar Korce ging en hem niet kwam helpen in Shkodër. Een goede vraag. We gingen naar Korce omdat daar een vacature was. Na een jaar werken en aanschouwen, kom ik tot de conclusie dat er wat moet veranderen qua werk, want het werk-hoofdstuk kost me meer energie dan dat het oplevert. En dat is zoeken. Ik kan hier in Korce blijven en verder werken voor de Kenedi Foundation en in andere projecten stappen cq opstarten in de dorpjes om Korce heen. Ik ben dankbaar voor hun aanbod.

Andere kant van het land
Of ik kan aan de andere kant van het land, Klodi’s kerk helpen. Diep in mijn hart triggert het me dat in het noorden van Albanië, wel bezocht wordt door toeristen, maar weinig zendelingen daar zijn en veel werk te doen is. Dat de grote stad Shkoder (75.000 mensen in 2011) de boodschap van hoop door Jezus nodig hebben. Dat de kerk van mijn vriend sinds november een soepkeuken runt, maar nog veel meer idealen heeft om ook anderen op andere manieren te helpen, Maar hij heeft niet het netwerk, de contacten en het geld heeft om die idealen werkelijkheid te doen worden. Ik kan hem daarbij helpen in de toekomst, maar nu ook al zoals de twee gamellen die ik voor hem via een gift, inmiddels heb gekocht.

Kortom het zijn ‘spannende’ dagen. Willen jullie meebidden voor:

  1. goede opbouwende gesprekken in Shkoder
  2. het maken van de juiste keuzes
  3. Gods leiding in dit hele proces
  4. het gezin dat vier dagen zonder mij is en
  5. bescherming onderweg

Super veel dank!

Reageren