Kom naar Betel en zondig er maar, kom naar Gilgal en zondig daar nog meer. Breng er ’s ochtends je offerdieren, de volgende dag je tienden. 5 Breng er een dankoffer met gedesemd brood, en beroem je op je vrijwillige gaven – want zo willen jullie het toch, Israëlieten? – spreekt God, de HEER. Amos 4:4-5

20151207 delen LoesjeGeef jij weleens iets aan een zwerver? Of in een collectebus? Als er tegen Kerst weer iemand staat van het Leger des Heils, doe je dan iets in de kerstpot? Ik geef toch vaak wat. Maar waarom eigenlijk? Toegegeven, soms ook een beetje om het eigen geweten te sussen. Zo doe je ook wat ‘goeds’. En misschien hoop je wel dat iemand het ziet. De profeet Amos ziet mensen die keurig naar Gods huis gaan, die met een ‘big smile’ hun portemonnee trekken als de collectezak langskomt. Maar is dat Gods bedoeling? Dat je iets ‘goeds’ doet? Nee, God wordt er boos om. Hij wil niet dat je goed doet, maar dat het goede jou iets doet. De intentie waarmee je iets doet is van belang. Geef jij met Sint, kerst of op een verjaardag een cadeautje weg? Geef het dan niet omdat jij je daarmee van je aardige kant laat zien, maar omdat je de ander iets gunt. Omdat die ander jou iets doet.

Elke dag ontvang ik een korte meditatie / inspiratie via de e-mail en deze wilde ik graag met je delen.

Reageren