Het is een van de meest spraakmakende misdaadacties van de vorige eeuw geweest. De ontvoering en losgeld transactie van de biergigant directeur Alfred Heineken. Misdaad verslaggever Peter R. de Vries heeft er in 1987 een boek over geschreven vanuit het perspectief van kidnapper Cor van Hout. Een boeiend en gedetailleerd boek.

alfred heineken boekZelf houd ik altijd wel van waargebeurde verhalen. De daders gaven aan dat het tijdens de voorbereidingen voor hen voelde alsof ze schaak speelden. De ontvoerders, een hechte Amsterdamse vriendengroep, werkte ruim twee jaar aan het plan om de ontvoering. Spectaculair is dat ze een viaduct gebruikten om het losgeld naar beneden te laten glijden. Twee daders werden in Parijs gearresteerd, maar konden wegens een procesfout niet worden uitgeleverd aan Nederland. Via het eiland Sint Maarten wilden ze dat doen, maar dat werd verhinderd, waardoor ze een week lang van eiland naar eiland hopten in de Cariben. Ook een deel van het ontvoeringsgeld

Lees meer over de ontvoering via wikipedia. Het waargebeurde verhaal is ook tweemaal verfilmd: in 2011 (NL) en in 2015 (USA) maar bevat veel elementen die niet waarheidsgetrouw zijn.

 

 

 

Reageren