Voor de zomervakantie hadden we de Elias tekenleraar gevraagd om een kunstwerk te maken dat past in de hal en even groot was als het raam ernaast. Na vier maanden tijd hangt het kleurrijke resultaat in onze gang. Het stelt een duif (Gods Geest) voor die met zijn vleugels ons gezin omarmt en beschermd.

20150923 schilderijDe aanloop duurde nogal lang doordat het linnen doek eerst van slechte kwaliteit was. Eveneens was de temperatuur te hoog, waardoor de verf te snel zou drogen. Toen het eindelijk klaar was, bleek dat het doek het iele frame had kromgetrokken en heb ik zelf een nieuw frame gemaakt. Uiteindelijk moesten nog de randen worden bijgewerkt en duurde het drogen van de verf wel twee weken.

Inmiddels genieten we van het mooie schilderij in de centrale gang van ons huis. Zelfs van buiten op straat kun je het zien hangen.

 

 

Reageren