Echte piraten communiceren via flessenpost volgens het topboek Alle hens aan dek. Vandaar dat onze piraten van kinderen ook zwaar gemotiveerd zijn om flessen met briefjes in zee te gooien.

Ruim een jaar na onze flessenpost-actie in Denemarken kregen we post uit Duitsland! De oudste drie hadden alledrie twee flessen in het water gegooid, maar ver kwamen de flesjes niet. Verschillende flessen met tekeningen waren op hetzelfde strand al snel gevonden door een Duitse vakantieganger en liet het ons weten via een kaartje. Maar onlangs kregen we wederom post van een Duits meisje dat Efra:ms fles had gevonden en graag met hem wilde corresponderen. Dus als je je verveeld tijdens de vakantie, wees een echte piraat en verstuur flessenpost! 20151015 brief flessenpost

Alle hens Aan denk | Bette Westera

Reageren