20150912 eierenToen de buren een hond namen en ém ‘buddha’ noemden was de maat vol. Als gepaste tegenreactie besloot de familie Verhoef twaalf kippen te kopen. De kippen kregen de namen van Jezus Twaalf discipelen… Maar dat was niet het enige, ze besloten de eieren aan de straat te verkopen én je kreeg er gratis nog wat bij… 

De eieren bleken een succes omdat ze vers én erg lekker waren, mede door het gevarieerde en het degelijke voer. Je kon (helaas voor sommige kopers) maximaal een doosje per dag kopen, zodat niet de hele eiervoorraad erdoor heen ging. De start van de eierverkoop hoefde niet in de krant, het ei-nieuws ging van mond tot mond in het dorp.

Terwijl de buurman regelmatig ‘Buddha kom hier’ schreeuwde, gaven de Verhoefjes hun geloof handen en voeten. De verkopers gingen niet voor het geld, maar voor inhoud. Echte inhoud, want in het eierdoosje, bovenop de eitjes, lag een klein traktaatje. Dat is een klein foldertje waarop het christelijk geloof eenvoudig is uitgelegd. Kopers kregen het goede nieuws van Jezus redding gratis bij de verse eitjes.

Met de verkoop aan de deur kreeg het gezin veel contact, spraken veel over het geloof met wildvreemden en kregen eier-relaties met ‘vaste klanten’. Veel mensen hadden financieel alles voor elkaar, maar zochten toch naar meer inhoud in hun leven. Het kopen van de eitjes en het contact met de familie waardeerden de kopers erg. Niet dat ze zich spontaan allemaal bekeerden en naar de kerk gingen, maar er is veel geloofszaad in vijf jaar tijd gezaaid.

Bijzonder wat er allemaal kan gebeuren als de buren hun hond Buddha noemt 😉
Binnenkort meer over de bijzondere familie Verhoef, die we onlangs leerden kennen.

Reageren