Ze waren nog geen drie weken geëmigreerd naar Griekenland maar we waren van harte welkom om een nachtje te komen logeren. Het Nederlandse gezin Verhoef was te gast in het programma Hart van Nederland, maar ook het Algemeen Dagblad besteedde tweemaal aandacht aan het gezin, wat deze zomer radicaal het roer omgooide. 

20150910 kids in de pickupNog geen zes weken zat er tussen de beslissing en het daadwerkelijke vertrek. Deze stap hebben ze in geloof genomen en met hun gezond verstand en een gezond portie ondernemingsdrang. Twee weken woonden ze in de caravan naast het huis terwijl de woning werd opgeknapt. Nu zijn ze alweer twee weken verder en ziet de woning er als nieuw uit. Maarten heeft in Nederland een groot netwerk en ziet veel kansen, onder andere voor het starten van een camping in de buurt.

De afgelopen weken hebben we er drie nachtjes mogen logeren in hun gloednieuwe souterrain vanwege het halen en brengen van Fran(iens verrassingsbezoek én een grote beurt voor de Toyota, inclusief nieuwe distributieriem. Het bijzondere was de gastvrijheid van de familie. Naar aanleiding van het nieuws in het AD stuurde ik een mailtje en we waren van harte welkom. Eenmaal daar aangekomen wilde hij ons ook direct helpen met de reparatie van de auto,  terwijl ik in Albanië al zes/zeven keer bij de garage was geweest om te vragen voor hulp…

Andersom konden wij hen ook helpen bij tips en trucs voor de opstart-fase voor het wonen en werken in het buitenland en met name de thuisscholing. Francien als professional (thuis)leerkracht kon hen waardevolle feedback geven en nu nog steeds per e-mail.

Voor mij was zijn (Maartens) doen en laten bemoedigend. Hij is erg gedreven en gemotiveerd, een echte doener en doorzetter. Hij inspireerde en motiveerde mij weer bij mijn werkzaamheden in Korce. In de gesprekken met elkaar bleek dat we eerder ook hadden samengewerkt bij een netwerkdag in een dierentuin. Maarten schreef ook een daadkrachtig management boek en was onlangs te gast bij het TV-programma Hour of Power.

We vinden het bijzonder dat we hen mochten ontmoeten, de 2×4 kinderen naar hartenlust met elkaar konden spelen en we elkaar tot zegen mogen zijn, eerst als onbekenden, nu als vrienden.

Reageren