Als ik later groot ben wil ik op een tandem met Francien de wereld rond fietsen. Het idee ontstond een tijdje geleden en was een combinatie van factoren:

1) toen we een stel ontmoette dat een sabbatical had genomen en zich inzetten in Korce. Dus niet als we de pensioengerechtigde leeftijd hebben, maar als de kinderen uit huis zijn ofzo en dan een jaar op het zadel zitten.

tandem2) Waarom de fiets? Op facebook kwamen we foto’s tegen van verschillende vrienden die op fietsvakantie gingen. En onlangs ontmoette ik in de stad Korce avonturiers die Europa per fiets doorkruisen. De een 7000 kilometer met 15 landen in vier maanden, de ander 4000 kilometer van Brussel naar Istanbul. Daarnaast is de auto te snel, milieubelastend en heb ik geen kennis van autotechniek.

Op de tandem
Vlak voordat we gingen trouwen hebben we een tandem gehuurd en dat ging ons zeer goed af. We reden snel door de bossen en genoten van het samen-zijn, want hoewel je achter elkaar zit, kun je heerlijk met elkaar kletsen. En samen is gezelliger en veiliger.

Goed doel
Zoals wel vaker wordt gedaan is om het avontuur te combineren met een goed doel. Wellicht wordt het een sponsortocht of het combineren van een een of andere activiteit die voor herhaling vatbaar is.

We zijn niet de eersten die dit willen doen en zullen zeker ook niet de laatste zijn. Veel tandemmers houden een blog bij zoals dit stel dat in twee jaar tijd 25000 km fietste of dit Franse stel dat ruim 47.000 kilometer fietste en 40 landen bezocht.

Het pure, intense leven, elke dag leven met de natuur, met elkaar, mensen ontmoeten, op plaatsen komen waar geen toeristen komen, grenzen aftasten en verleggen, vallen en weer opstaan, verschillende culturen leren kennen, op die manier samen leven… Eens zo intens geleefd, blijft dat door je bloed stromen…Dus trekken we er terug op uit! Het leven is namelijk te kort om je dromen niet waar te maken, vinden wij!
We weten niet exact hoe we gaan fietsen omdat we houden van de vrijheid en ook omdat je gewoon niet alles kan vastleggen. Je moet met de mensen praten, het land leren kennen, rekening houden met de natuur, de situatie in bepaalde landen volgen,

Reageren