Vroeger toen ik klein was wilde ik graag ‘voetganger’ worden. Nu ik die droom heb waargemaakt is het tijd voor een vervolg. Mijn inziens is het goed om je toekomsthersenspinsels vast te leggen en te delen met anderen. Als ik opa ben (en dus groot ben) wil ik nog steeds;

Als-ik-later-groot-ben1) op de halfpipe te kunnen skaten. In mijn pubertijd heb ik veel tijd op Roces stuntskates doorgebracht en nu skate ik af en toe nog steeds. Toen ik laatst door Korce skate, keek iedereen mij na en dacht: ‘wat een vreemde vogel…’ Gelijk hebben ze.

2) een back-flip salto op de trampoline maken. In mijn groep zes rapport staat naast het gym-cijfer ‘8’ de notitie: ‘De sportzaal is vaak te klein voor je.’ Ik vind het heerlijk om trampoline te springen, rare sprongen te maken, maar ook salto’s voor- en achterover te maken. Tot nu toe lukt dat nog steeds, ik hoop het nog een paar decennia vol te houden…

Als ik later groot ben, is dus niet iets wat ik later wil doen, maar eigenlijk nog steeds wil kunnen. Totdat ik opa ben, zal ik voor mijn doelen regelmatig trainen zodat ik fit blijf en de doelen haalbaar zijn.

Morgen deel 2…

Reageren