Voor de derde keer op rij was het zover; een papa-zoon avontuur, een nachtje weg in de Albanese bush. Afgelopen weken ben ik drie keer wezen wildkamperen op mooie Albanese plekjes.

wildkamperen Efra (1)Met Efra:m kampeerde ik bij Dishnice, vlak bij een waterval en water-opvangbekken. We gingen een grot in en ’s ochtends vroeg werden we gewekt door de bellen van koeien. We sliepen op een brede richel voor een communistisch rots-bunkerstelsel. Hoogtepunt was het samen lopen cq balanceren op een brede waterleidingsbuis die in de vallei lag.

wildkamperen met Eli a s (6)Met El:as kampeerde ik richting Erseke. Op google maps zag ik een klein stuwmeertje, de route er naar toe, voerde door dicht doornig struikgewas, en het strandje had op bepaalde plekken wat weg van drijfzand. Met klim en klauterwerk liepen we naar de stuw en maakten we van balken een brug over het riviertje.  ’s ochtends zwommen we in een warm stuwmeer en zagen daar ook een waterslangetje.

wildkamperen J (1)Met )osia ging ik kamperen bij een stuwmeer. We wilden overnachten op een eiland, maar ik kon geen bootje regelen. Het stuwmeer was wel tien meter gedaald, in vergelijking met vier maanden geleden. We zijn naar het eiland samen gezwommen, maar er was weinig te beleven. ’s nachts was het goed verlicht vanwege de volle maan en heldere hemel.

Met alledrie de zoons hebben we natuurlijk hout gezocht, fikkie gestookt met marshmallows, samen ge-ontbeten en mooie gesprekken gehad. De nachten vond ik zelf wel een beetje spannend, omdat er mogelijk wilde dieren konden zijn zoals honden (beren of wolven). Het matje voelde hard aan (je herwaardeerd je dikke matras) en ’s nachts kon ik lastig in slaap komen. Hoewel ik soms bangig was, was het ook wel weer mooi om alles over te geven aan God en dan in slaap te vallen met Psalm 121 in je achterhoofd en je angsten te overwinnen.

Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
van waar komt mijn hulp?
Mijn hulp komt van de HEER
die hemel en aarde gemaakt heeft.

Archief: 2014 en 2013-1 en 2 (nachtje weg met broers)

Bonus, tijdens de Albanië Experience worden deze kiekjes werkelijkheid! En volgend jaar wil ik in 0031 (=NL) een ouder-kind avontuur organiseren zodat meer mensen avonturen gaan beleven.

Reageren