Het gras kan altijd groener, waar huize PH in 2014 zo’n 2300 kwh (zonder zonnepanelen) per jaar besteedt aan elektriciteit, besteedt het gemiddelde huishouden met 5790 kwh (6 personen). Qua gas verbruiken we 265 m3 per jaar, waar dat bij een tussenwoning gemiddeld* 1350 m3 is. 

20150713 energie verbruikMet elektriciteit zitten we zo’n 50 procent lager dan gemiddeld, met gas zitten we op 20%, een besparing van 80 procent op de gas-rekening, mede door de houtkachel. Het kan altijd nog groener en cooler, want mevrouw Green Evelien heeft er een sport van gemaakt. Met haar jonge gezin gebruikt ze 400 kwh per jaar. Een besparing van 93 procent ten opzichte van een gemiddeld NL huishouden met 5 personen.

Mevrouw Green Evelien is trouwens een bijzonder inspirerend iemand. Op haar uitgebreide blog greenevelien.com schrijft het groenste gezin van België:

“Milieu, eco en energiebesparing zijn geen versobering, onze eco-lifestyle is juist verrijkend. Het bespaart geld en tijd, biedt geestelijke uitdaging en geeft vrijheid en onafhankelijkheid. Laat je inspireren en ervaar de energieboost!”

http://youtu.be/XL9ubsGXQyI

* Nibud.nl

Reageren