Een tijd geleden heb ik (Ja:ro = Klaas) een tent verkocht aan Piet. Waar normaal het contact vlotter loopt, hadden we nu een grappige e-mailconversatie over een tent van € 4,50. Geniet mee van de dialoog.

Beste Piet, Heb je de easy camp tent nog? Voor reserveonderdelen is ie nog prima. Ik bied 7.50 euro. Interesse in verkoop, mail dan terug. Groet, Klaas

campingspullen  (22)Hoi Klaas, Ik heb em zeker nog en 7,50 is prima, wanneer wil je em komen ophalen?! Ik hoor graag van je, Piet

Ophalen wordt een beetje moeilijk. Ik woon ver weg. Ik zou je willen vragen de tent toe te sturen. Ik hoop dat je dat doet, het liefst via HDL. Of UPS ( goedkoper dan postnl.)
Waar zit overigens het scheurtje in de buitentent? Als het even kan zou ik dit scheurtje willen laten repareren, zodat ik in noodgevallen een reservetentje heb. Ik organiseer groepsactiviteiten voor kinderen, heb meerder 3 a 4 pers. Tentjes en zou deze als extra tentje willen inzetten, indien nodig voor een enkele keer.  Indien het scheurtje niet groter dan pakweg 5 a 10 cm. is en niet meteen in het dak zit, denk ik dat dit zou kunnen lukken. Dat de tentzak een ritssluiting mist, vind ik niet erg. Ik wacht rustig je antwoord af. Groet, Klaas

Beste Klaas, Ik vind het tof dat je dit tentje wil gebruiken als extra, als reserve. Ik wil em wel aan je verkopen voor 12 euro inclusief verzendkosten. Scheurtje aan de buitenkant zit rechts, net iets naast het logo en is 10 cm groot denk ik. Zou jij het geld kunnen storten op xxx tnv XXX t?! Als het geld binnen is verstuur ik het tentje jou kant op. Groet, Piet

Beste Piet, O.k. 12 euro vind ik een aardig bedrag. Alvast dank. Alleen is momenteel gireren even moeilijk. De laatste tijd heb ik mensen ook geld toegestuurd. Ook dat werkt prima. Zou jij me je volledig adres kunnen laten weten. Ik stuur je dan 15 euro, en jij stopt vervolgens 3 euro bij de tent. Zo verstuur ik geen muntgeld en ik vertrouw erop dat het teveel aan geld wordt terug gestuurd. Mijn adres is XXX Alvast dank, Groet, Klaas.

Beste Klaas, Dank voor je mailtje. Ik moet wel een beetje lachen om de creatieve en alternatieve manier waarop het gaat, maar je voorstel is prima. Je kan de kaart met de twee biljetten sturen naar XXX. Ik zal dan de tent met wisselgeld opsturen naar jou, Groet, Piet

Beste Piet, Ik had het geld voor het tentje reeds toegestuurd, maar is weer teruggekeerd. Ik had blijkbaar een verkeerd adres (huisnr.) genoteerd. Nogmaals een poging. In elk geval werkt het opsturen van het geld. Ik zie het tentje hoop ik alsnog verschijnen. Sorry, Klaas

Beste Klaas, Onze conversatie wordt steeds grappiger. Vind je het goed als ik er te zijner tijd een blog over ga schrijven?! (Zonder je naam te noemen uiteraard). Ik wacht af. Groet, Piet

Beste Piet, Hou je mij er ook van op de hoogte?! Groet, Klaas.

Beste Klaas, Envelop met geld is binnen, de tent gaat binnenkort op de post. Groet, Piet

Beste Piet, Dat is fijn te horen. Mocht je de tent versturen via Nl.Post, laat deze dan, indien thuis bezorgd, a.u.b. niet thuis bezorgen op di., wo. of vr. middag. Ik ben dan namelijk niet thuis. Indien de tent op een ophaalpunt wordt afgeleverd, is de verzenddag niet belangrijk. Ik moet hem dan sowieso elders in XXX ophalen. Laat je deze dag nog even horen. (Ik meen dat je de tent door een ander koerierdienst laat bezorgen, (UPS, of TILIA)). Alvast dank, Groet, Klaas.

Beste Klaas, Ik zal de tent woensdag dan met TNTpost versturen naar je thuisadres, ik neem aan dat het de volgende dag dan aankomt. In de verpakking zit een ansichtkaart met daarop drie losse euro’s geplakt. Groet, Piet

Beste Piet, Ik heb de tent ontvangen. Zoals hij zich laat aanzien is de tent nog wel te repareren en bruikbaar als reservetent. Overigens zullen de elastieken van de stokken ook behoren te worden vervangen. Nog bedankt, Groet, Klaas.

Reageren